Úvodnú etapu Okolo Baskicka vyhral Španiel Sanchez

04.04.2016 Celý región

Madrid 4. apríla (TASR) - Španielsky cyklista Luis Leon Sanchez sa stal víťazom úvodnej etapy na pretekoch Okolo Baskicka. Jazdec tímu Astana triumfoval v záverečnom stúpaní na Markina-Xemein pred svojím krajanom Danielom Navarrom a Austrálčanom Simonom Gerransom.

Najväčší favoriti podujatia Španiel Alberto Contador (Tinkoff) a Kolumbijčan Nairo Quintana (Movistar) prišli do cieľa v hlavnom balíku s nulovou stratou na víťaza.

Na štart pondelkovej etapy, ktorá viedla z Etxebarrie a merala 144 km, sa postavili aj Slováci Peter Velits (BMC Racing) a Martin Velits (Etixx-QuickStep). V cieli ich klasifikovali na 116., resp. 131. mieste.

1. etapa - výsledky: 1. Luis Leon Sanchez (Šp./Astana) 3:54:21 h, 2. Daniel Navarro (Šp./Cofidis), 3. Simon Gerrans (Austr./Orica-GreenEdge), 4. Fabio Felline (Tal./Trek-Segafredo), 5. Simon Clarke (Austr./Cannondale), 6. Jan Bakelants (Belg./AG2R La Mondiale), 7. Daniel Martin (Ír./Etixx-QuickStep), 8. Warren Barguil (Fr./Giant-Alpecin), 9. Tony Gallopin (Fr./Lotto Soudal), 10. Sergej Černetskij (Rus./Kaťuša) - všetci čas ako víťaz,... 116. Peter VELITS (SR/BMC Racing) +8:24 min, 131. Martin VELITS (SR/Etixx-QuickStep) +9:02
 

Vyberte región